Με μια εντυπωσιακή εκδήλωση έκανε την έναρξη της χειμερινής περιόδου το παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας



Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τον Αγιασμό στην εναρκτήρια για την χειμερινή περίοδο εκδήλωση του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας που για ακόμα μια χρονιά πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Π.Ε. Βοιωτίας παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Η εντυπωσιακή και ουσιαστική κατά γενικό ομολογία εκδήλωση περιελάμβανε αφιέρωμα στην αξέχαστη και απόλυτη ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας για τα 40 χρόνια από τον θάνατό της με την σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου ενώ στο πιάνο ήταν η Μαρία Νεοφυτίδου ενώ η μουσική εκδήλωση ήταν διανθισμένη με τον ποιητικό λόγο ελλήνων ποιητών.
Παράλληλα σε γιγαντοοθόνη προβάλλονταν η παραμυθένια και ταυτόχρονα τραγική ζωή της Μ. Κάλλας.
Επίσης ο καθηγητής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κλινικός ψυχολόγος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής ψυχολογίας  Αναστάσιος Στολίκας μίλησε με θέμα «Στην ανηφόρα της ζωής με φόρα! Η δύναμη των θετικών συναισθημάτων!».
«Περάσαμε μαζί 11 χρόνια, βήμα – βήμα περπατήσαμε δρόμους δύσβατους, ανακαλύψαμε μονοπάτια και μετά ανοίξαμε λεωφόρους, που οδηγούσαν σε πλατείες, αίθουσες ολόφωτες με κόσμο τεράστιο, που έμαθε ν’ ακολουθεί τα δικά μας βήματα, να αφουγκράζεται τα κελεύσματά μας, να αγγίζει ο ένας την ψυχή του άλλου, να μιλάμε την ίδια γλώσσα, να ονειρεύεστε αυτό που εμείς οραματιζόμαστε, να συμμετέχετε και να μας δίνετε τόση δύναμη, για να τολμάμε το άπιαστο, το ανέφικτο χωρίς φόβο και αναστολές, αφού μάθαμε να διαβάζουμε στα μάτια σας, συναισθήματα, τον πόνο, την αδυναμία, την αγωνία σας για μια καλύτερη ζωή», τόνισε μεταξύ άλλων στο καλωσόρισμα της η Πρόεδρος του Παραρτήματος Λιβαδειάς της ΕΑΕ Στέλλα Ταπανλή.
Και συμπλήρωσε:
«Θέλουμε να ομορφαίνουμε μαζί την ατέλεια του κόσμου μας. Μας έδωσαν έναν κόκκο άμμου και τον κάναμε ένα παλάτι ολόφωτο, στολισμένο με όνειρα, ελπίδα, έργο ζωής. Μέσα σ’ αυτή την αυλή των θαυμάτων χορέψαμε, τραγουδήσαμε, διασκεδάσαμε, μάθαμε. Εκεί  μέσα σ’ αυτή την ονειροπαγίδα, (μην παρεξηγείτε, μακάρι όλοι να είχαμε παγιδευτεί σ’ ένα όνειρο) τοποθετήσαμε εσάς άρχοντες και γητευτές μαζί. Και τώρα τι; Τι απόμεινε να κάνουμε; Πολλά! Ονειροπαρμένα, ποθητά όμως αληθινά. Ξεκινήσαμε, φορτωμένοι σχέδια επικεντρώσαμε σε καινοτόμες ιδέες που αφορούν κυρίως τον ιατρικό τομέα. Συνεχίζονται οι προληπτικές εξετάσεις, δωρεάν, στο Κέντρο Πρόληψης. Όμως φέτος θα εμπλουτίσουμε το ιατρικό πρόγραμμα με ενημερωτικές εκδηλώσεις τις μέρες των επετείων».
Επεσήμανε επίσης επικαλούμενη τον Πρόεδρο της ΕΑΕ Ευάγγελο Φιλόπουλο ότι «ο καρκίνος δεν ξορκίζεται, αλλά αντιμετωπίζεται, είναι υπόθεση ζωής, είναι το ερέθισμα και η ευζωία, ο στόχος» και ότι «Σ’ αυτή την προσπάθεια ο καθένας και όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε»
Αναφερόμενη στην Μαρία Κάλλας σημείωσε: «Με την τέχνη της, πέρασε στο πάνθεον των αθανάτων. Με την ζωή της όμως άγγιξε την τραγικότητα των ηρωίδων που ερμήνευσε μοναδικά και αγάπησε με πάθος. Η καλύτερη όπερά της ήταν η ίδια της η ζωή. Παραμυθένια και τραγική. Μια γυναίκα με ολύμπιο ταλέντο, η θρυλική ντίβα που έκανε και κάνει όλους τους Έλληνες υπερήφανους».
Η κ. Ταπανλή δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συμμετέχοντες τόσο στο κομμάτι της ενημέρωσης όσο και της ψυχαγωγίας, για την ποιοτική βραδιά που πρόσφεραν καθώς επίσης όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και όλους εκείνους που στέκονται στο πλευρό του Παραρτήματος Λιβαδειάς της ΕΑΕ και συμβάλουν στο έργο του και την προσφορά του.
Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Ευαγγελία Μαρίτσα – Μπαλτσιώτη μίλησε για το έργο του Παραρτήματος Λιβαδειάς της ΕΑΕ ενώ η κ. Ταπανλή προσέφερε στον υπεύθυνο επικοινωνίας της «Αλουμίνιον» Γιάννη Καραβά, ένα όμορφο αγαλματίδιο (φιλοτεχνημένο και κατασκευασμένο από τον Νεοκλή Αράπογλου), σαν κατάθεση αγάπης και ευγνωμοσύνης του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ε.Α.Ε. στην «Μυτιληναίος Α.Ε.», και το «Αλουμίνιον της Ελλάδος» μέσα από την δική του ευαισθησία και ανθρωπιά.  Από την πλευρά του ο κ. Καραβάς προσέφερε το αγαλματίδιο στους ανθρώπους που εργάζονται στην «Αλουμίνιον της Ελλάδος».