Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργος Μουλκιώτης τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πρότεινε συγκεκριμένες αναπτυξιακές δράσεις για τη Βοιωτία που αφορούν τους αγρότες.
Παρουσίασε τα αποτελέσματα της έντονης χαλαζόπτωσης που έπληξε τον νομό Βοιωτίας την 1η Ιουνίου 2020 και οδήγησε στην καταστροφή καλλιεργειών αμπελιού, σταριού, κρεμμυδιού, πεπονιού, καρπουζιού, βαμβακιού, ρεβυθιών και στις φακές, τονίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει άμεση καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, αλλά και οι απαραίτητες ενέργειες για υπερπήδηση των γνωστών γραφειοκρατικών εμποδίων και αγκυλώσεων του ΕΛΓΑ, που υπάρχουν για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες, οι οποίοι βρίσκονται σε πολλαπλά αδιέξοδα.
Ζήτησε από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη να προωθήσει μέτρα που θα οδηγήσουν τη χώρα σε αυτάρκεια σε όλα τα αγροδιατροφικά προϊόντα, να εξασφαλίσουν αποδεδειγμένη ποιοτική ιχνηλασιμότητα από τον παραγωγό μέχρι και την κατανάλωση αλλά και να ενισχύσουν την εξαγωγική δραστηριότητα με υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντα.
Ανέδειξε τα μείζονα ζητήματα για τον πρωτογενή τομέα στη Βοιωτία και το έλλειμα σοβαρού αναπτυξιακού οράματος και σχεδιασμού.
• Για την Κωπαϊδα, πρότεινε την ίδρυση νέου φορέα, του Οργανισμού Ανάπτυξης Κωπαΐδος, για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της γεωργικής ανάπτυξης στα 220.000 στρέμματα με εκπόνηση αντιπλημμυρικής μελέτη και κατασκευή σύγχρονων δικτύων, που αποτελούν επιτακτική ανάγκη, δεδομένων των μεγάλων αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής.
• Ζήτησε από την Κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα για τη Βοιωτία:
* Στη δημιουργία Ζωνών Καινοτομίας Αγροδιατροφικών Προϊόντων, υψηλής διατροφικής αξίας και διασφαλισμένης υγιεινής και ποιότητας, στην περιοχή Βοιωτικού Κηφισού και του κάμπου των Θηβών.
* Στη δημιουργία Λαχαναγοράς και Δημοπρατηρίου Στερεάς Ελλάδος με έδρα τη Λιβαδειά. Η λειτουργία της θα βασίζεται στα πρότυπα των δημοπρατηρίων, που ήδη λειτουργούν στο εξωτερικό.
* Στη δημιουργία Επιχειρηματικών Κέντρων Καινοτομίας Αγροδιατροφικών Επιχειρήσεων, σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια και τις επιχειρήσεις σε Λιβαδειά και Θήβα, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αγροδιατροφικών Προϊόντων της Περιφέρειας που ιδρύεται στην Αλίαρτο.
* Στη διαμόρφωση πολιτικών επιμόρφωσης των αγροτών σε συνεργασία με τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, για την ανάπτυξη παραγωγικότητας και αφομοίωσης νέων τεχνικών καλλιέργειας και παραγωγής προϊόντων.