Επίσκεψη στο Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη Θήβα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, εν όψει της επικείμενης έναρξης του ακαδημαϊκού έτους και προκειμένου να παραδώσει ο ίδιος το υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά και θερμόμετρο) που εξασφάλισε ο Δήμος για τις ανάγκες της πανεπιστημιακής εκπαιδευτικής δομής.
Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Δ.Θ. κ. Αναστάσιο Καμούτση, συναντήθηκε με τον Αν. Πρόεδρο του Τμήματος κ. Παναγιώτη Ρεκλείτη και τον Καθηγητή κ. Παναγιώτη Τριβέλλα και συζήτησαν διάφορα ζητήματα για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου και την ασφάλεια των φοιτητών. Αρχικά, υπήρξε ενημέρωση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα λειτουργήσει το Τμήμα, στο οποίο εισήχθησαν φέτος 277 νέοι φοιτητές. Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με τις κτιριακές υποδομές, την ασφαλή πρόσβαση των φοιτητών, την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό καθώς και την περαιτέρω προβολή της λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Τμήματος στη Θήβα.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει διαδικτυακά και με τον Κοσμήτορα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Τσιμπούκα και να του εκφράσει την πρόθεση του Δήμου να συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί στην καλύτερη λειτουργία της δομής, δηλώνοντας ότι η παρουσία Πανεπιστημιακού Τμήματος στην πόλη των Θηβών, δημιουργεί προστιθέμενη αξία στο κοινωνικό σύνολο και συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής. Τέλος, επιβεβαιώθηκε η συνέχιση της αγαστής συνεργασίας και η επιθυμία για υλοποίηση κοινών δράσεων.
Το Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων & Συστημάτων Εφοδιασμού (ΔιΓΕΣΕ) με πενταετές πρόγραμμα σπουδών, δημιουργήθηκε το 2019 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με έδρα τη Θήβα (με τον Ν. 4589/2019), προσφέροντας δυνατότητα επιλογής σε δύο ειδικότητες:
(α) Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων (Agribusiness) και
(β) Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (Supply Chain Management).
Αποτελεί μετεξέλιξη του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (ΔΣΕ, τετραετές πρόγραμμα σπουδών, πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας) διευρύνοντας το παρεχόμενο ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο. Το πρώην Τμήμα ΔΣΕ παρουσίαζε υψηλή δυναμική καθώς πρόσφατα είχε χαρακτηριστεί ως ένα από τα πέντε Τμήματα ΑΕΙ με την υψηλότερη απορρόφηση στην αγορά εργασίας. Επίσης, το Τμήμα ΔΣΕ είχε αξιολογηθεί από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες με θετικά αποτελέσματα μέσω των διαδικασιών της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Α.ΔΙ.Π. (Φεβρουάριος, 2014).