Παρατάθηκε το lockdown στη Βοιωτία μέχρι 1 Φεβρουαρίου

Την άρση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων σε κάποιες «κόκκινες» περιοχές και την παράταση του αυστηρότερου lockdown σε κάποιες άλλες, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Χαρδαλιάς, το επιδημιολογικό φορτίο έχει μειωθεί σημαντικά στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, τις Τοπικές Κοινοτήτες Ανθήλης του Δήμου Λαμιέων και Παλαιοκάστρου του Δήμου Σητείας-Λασιθίου και την Κάλυμνο και για τον λόγο αυτό, αίρονται τα πρόσθετα μέτρα περιορισμού.

Παράλληλα, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου αποφασίστηκε η λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων για τον οικισμό Ρομά της δημοτικής ενότητας Δυστίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας έως την 1η Φεβρουαρίου.

Ακόμη, τα μέτρα παρατείνονται για μια εβδομάδα ακόμα, έως την 1η Φεβρουαρίου καθώς το ιικό φορτίο δεν έχει υποχωρήσει στον επιθυμητό βαθμό, στις ακόλουθες περιοχές: Βοιωτία, Μυτιλήνη, Δήμο Σπάρτης, Δήμο Εορδαίας, Δημοτική Ενότητα Σιάτιστας του Δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Δήμο Ασπροπύργου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, και στον Δήμο Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Στη Βοιωτία, την Παρασκευή (ημέρα των ανακοινώσεων) υπήρχαν 114 ενεργά κρούσματα ενώ από την ιχνηλάτηση είχαν προκύψει 182 στενές επαφές τους που τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη μέρα την Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε ότι τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού εντοπίζονταν στην Δυτική Αττική, τη Θάσο και τη Βοιωτία.

Χθες Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 436 νέα κρούσματα του φονικού ιού, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 152.412, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.863 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 47.124 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Επιπλέον, 286 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 

204 (71.3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1070 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5671 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3343 (58.9%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σε ότι αφορά την Στερεά εντοπίστηκαν 21 κρούσματα, όλα στην Εύβοια


Γ. Ταγκαλέγκας: Τελικά νομίζω ότι απλά δεν θέλουν να κουρευτώ

Με χιούμορ και σκωπτική διάθεση υποδέχθηκε, ο δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας, την ανακοίνωση Χαρδαλιά  για παράταση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στη Βοιωτία, κατά μία ακόμη εβδομάδα.

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο f/b αναφέρει:

“Τελικά νομίζω ότι απλά δεν θέλουν να κουρευτώ!!! Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.

Ο Δήμος Λεβαδέων με 15 ενεργά κρούσματα στην εβδομαδιαία αναφορά του ΕΟΔΥ στις 18/01/21 σε πληθυσμό 33.000 ανθρώπων, συνέχισε με αυστηρότερα μέτρα και θα συνεχίσει και την επόμενη εβδομάδα.

Στο Δήμο Ελευσίνας στις 18/01/21 με 55 ενεργά κρούσματα σε πληθυσμό 29.000 ανθρώπων, τα μέτρα χαλάρωσαν. 

(Δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους, να’ ναι πάντα καλά)

Υπομονή και δύναμη!”


Δημήτρης Καραμάνης: Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Λεβαδέων «Αλλάζουμε Σελίδα»,  Δημήτρης Καραμάνης, σε παρέμβασή του για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας όπως αυτή διαμορφώνεται στη Λιβαδειά αλλά και την ευρύτερη περιοχή τόνισε πως «Η υπευθυνότητα είναι το ζητούμενο».

“Αναρωτιέμαι ειλικρινά τι στόχο- αλλά και τι αποτέλεσμα- μπορεί να έχει η δημόσια αμφισβήτηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και των ειδικών επιστημόνων που ασχολούνται με την αντιμετώπιση της πανδημίας από θεσμικούς παράγοντες πρώτης γραμμής, που μάλιστα δηλώνουν μη ειδικοί, και κυρίως όταν αυτό γίνεται δημόσια, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  Είναι άραγε υπεύθυνη στάση να ξεσηκώνουν οι πολιτικοί τους πολίτες, και μάλιστα χωρίς να έχουν τα απαραίτητα δεδομένα, τη στιγμή ακριβώς που χρειάζεται η μέγιστη κοινωνική συναίνεση για να αντιμετωπιστεί η πανδημία;

  Μήπως το ζητούμενο θα έπρεπε να είναι οι αντισταθμιστικές πολιτικές και η στήριξη όσων πολιτών πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα;

 Και μια τελευταία απορία :

Έχουν μήπως κάποιο προηγούμενο με τη Βοιωτία και τη Λιβαδειά ο κύριος Τσιόδρας και ο κύριος Μαγιορκινης;

Ξύπνησαν κάποιο πρωί και θέλησαν να μας τιμωρήσουν; Δεν νομίζω.... 

Υπευθυνότητα και στήριξη των συμπολιτών μας που πλήττονται είναι το ζητούμενο”.