Τέμπη: Διαφωνία μεταξύ οικογενειών θυμάτων για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

 

Ο Νίκος Πλακιάς γνωστοποίησε ότι έλαβε εξώδικο από την πρόεδρο του Συλλόγου Τέμπη 2023 - Ο δικηγόρος του ζήτησε μην δοθεί άδεια διεξαγωγής της συναυλίας - Την απόφαση θα λάβει αύριο το ΚΣΝΝ

Στον «αέρα» είναι η συναυλία για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο, και πλέον είναι στην κρίση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΝ) το αν θα διεξαχθεί ή όχι. Θα αποφανθεί αύριο (3/10).

Όλα ξεκίνησαν όταν παρενέβη ο κ. Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε τα δίδυμα κορίτσια του και την ανιψιά του στα Τέμπη. Μιλώντας στην εκπομπή Live News του MEGA, εξέφρασε έντονα τη διαφωνία του για τη συναυλία, λόγω του οικονομικού αντιτίμου. «Τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

«Ούτε με τις συναυλίες ούτε με τις δράσεις είμαστε αντίθετοι. Δεν θέλουμε χρήματα στα ονόματα των παιδιών μας. Κι αν κάποιοι θέλουν χρήματα στα ονόματα των νεκρών παιδιών τους, να βγουν με ονοματεπώνυμο να το πουν», δήλωσε από την πλευρά της η κα Μαρία Θεοδωρή, η μητέρα του αδικοχαμένου στα Τέμπη Βάιου Βλάχου.

«Ο σύλλογος εκπροσωπεί πέντε οικογένειες και αφήνει να αιωρείται ότι μας εκπροσωπεί όλους. Παρακαλώ να υπάρξει λίγος σεβασμ 

Στον αντίποδα, η κα Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου που άφησε την τελευταία της πνοή στα Τέμπη, και πρόεδρος του συλλόγου συγγενών και θυμάτων-πληγέντων των Τεμπών 2023, η οποία μάχεται σε διεθνές επίπεδο για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους θανάτους στα Τέμπη, δήλωσε: «Θέλαμε εκείνη την μέρα να βγούμε να τραγουδήσουμε για τα παιδιά. Θέλαμε η φωνή μας να φτάσει εκεί ψηλά…».

«Δεν είναι δυνατόν να γίνεται συναυλία με οποιοδήποτε οικονομικό αντίτιμο. Αυτή και μόνο είναι η διαφορά μας», ξεκαθάρισε ο Νίκος Πλακιάς, με τη Μαρία Καρυστιανού να απαντά: «Αποφασίσαμε να κάνουμε μια συναυλία για να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για τον δικαστικό αγώνα στο εξωτερικό, στους οποίους ο κύριος Πλακιάς δεν συμμετέχει».

Ο κ. Νίκος Πλακιάς υποστήριξε, ωστόσο, πως τα δικαστικά έξοδα έχουν καλυφθεί και κανείς δεν γνωρίζει πού θα πάνε τελικά τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη συναυλία.

Τον ίδιο προβληματισμό εξέφρασαν και άλλες οικογένειες θυμάτων. Για παράδειγμα, η οικογένεια του Βάιου Βλάχου. «Δεν έχω ξαναδεί αφίσα που να μην γράφει διοργανωτές και για τι σκοπό γίνεται», είπε η κα Μαρία Θεοδωρή, ενώ ο Χρήστος Βλάχος σχολίασε: «Αν μαζέψουν 60.000, μιλάμε για εκατομμύριο».

Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Η Ο.Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ diavima.gr

  • TAYTOTHTA
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΙΑΒΗΜΑ»
  • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: diavima.gr
  • Α.Φ.Μ. 099264381 Δ.Ο.Υ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
  • Μέτοχοι: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ
  • Διεύθυνση: ΠΑΡΟΔΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ι. ΠΕΡΓΑΝΤΑ 7 ΛΙΒΑΔΕΙΑ Τ.Κ. 32131 Τηλέφωνα: 2261027123, 2261023715
  • e-mail: diavima@otenet.gr & diavima1@gmail.com
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ
  • Διευθυντής Σύνταξης: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΡΔΩΣΑΣ
  • Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.