Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε διερχόμενους οδηγούς στο Πυρί της Θήβας

 

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη απόπειρας ληστείας και σωρείας κλοπών, πλησίον του Οικισμού Πυρίου Θηβών.

Η αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας, επετεύχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο στοχευμένης – εξιδεικευμένης αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον Οικισμό.

Συνελήφθησαν συνολικά 5 μέλη της συμμορίας, ενώ ταυτοποιήθηκαν 3 ακόμη τα οποία αναζητούνται για να συλληφθούν.
Εξιχνιάσθηκαν μία απόπειρα ληστείας, 6 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, κυρίως σε βάρος οδηγών διερχόμενων ή προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων

Η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 38 άτομα και 4 οχήματα, προσήχθησαν 10 άτομα, ενώ διενεργήθηκαν έρευνες σε 7 οικίες.

Στην επιχείρηση, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον ευρύτερο σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, συμμετείχαν
αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, επετεύχθη η αποδόμηση της πολυμελούς εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας είχαν ενωθεί τουλάχιστον από την 13-07-2024, με σκοπό την τέλεση ληστειών και κλοπών πλησίον του Οικισμού και στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Η εξάρθρωση της συμμορίας είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων και δεδομένων, που είχαν συλλεχθεί με μεθοδικότητα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
Αναλυτικότερα, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη συνολικά μίας απόπειρας ληστείας, 6 κλοπών και μίας απόπειρας κλοπής.
Σύμφωνα με την έρευνα, θύματα των περισσότερων εγκληματικών ενεργειών αποτελούν κυρίως οδηγοί διερχόμενων ή προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων, ενώ η λεία που αποκόμισαν τα μέλη της συμμορίας από την παράνομη και εξακολουθητική δράσης τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

Σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Θηβών, για ληστεία η οποία είχε εξιχνιασθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών την 22-06-2023.
Σημειώνεται επίσης ότι, τα περισσότερα από τα μέλη της συμμορίας, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον των Ανακριτικών Αρχών.

Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Η Ο.Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ diavima.gr

  • TAYTOTHTA
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΙΑΒΗΜΑ»
  • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: diavima.gr
  • Α.Φ.Μ. 099264381 Δ.Ο.Υ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
  • Μέτοχοι: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ
  • Διεύθυνση: ΠΑΡΟΔΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ι. ΠΕΡΓΑΝΤΑ 7 ΛΙΒΑΔΕΙΑ Τ.Κ. 32131 Τηλέφωνα: 2261027123, 2261023715
  • e-mail: diavima@otenet.gr & diavima1@gmail.com
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ
  • Διευθυντής Σύνταξης: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΡΔΩΣΑΣ
  • Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.