Ισραήλ: Ο ΥΠΕΞ επιτίθεται εκ νέου στον ΓΓ του ΟΗΕ επειδή «δεν καλωσόρισε» τη δολοφονία του Σινουάρ

 Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ, διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου θα συνεχίσει να χαρακτηρίζει τον Αντόνιο Γκουτέρες ως ανεπιθύμητο πρόσωποΣε μία ακόμα επιθετική κίνηση προς τον ΟΗΕ  προχώρησε το Ισραήλ καθώς μέσω του υπουργού  Εξωτερικών… καταδικάζει τον επικεφαλής του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες, επειδή «δεν καλωσόρισε» τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Στις 2 Οκτωβρίου, το Ισραήλ κήρυξε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «persona non grata» και του απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα

Ο Ίσραελ Κατζ, ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, κατηγόρησε μάλιστα τον Γκουτέρες, ότι «ηγείται μιας ακραίας αντι-ισραηλινής και αντι-εβραϊκής ατζέντας».

«Ο Γκουτέρες δεν καλωσόρισε την εξόντωση του αρχιτρομοκράτη Γιαχία Σινουάρ, όπως αρνήθηκε να κηρύξει τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου», ανέφερε ο Κατζ,  σε ανάρτησή του στο Χ.


«Θα συνεχίσουμε να τον χαρακτηρίζουμε persona non grata και να του απαγορεύουμε την είσοδο στο Ισραήλ», προσθέτει..

Η κήρυξη του Γκουτέρες ως ανεπιθύμητου

Στις 2 Οκτωβρίου, το Ισραήλ κήρυξε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «persona non grata» και του απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα, ενώ δήλωσε ότι θα τον θυμούνται «ως κηλίδα στην ιστορία του ΟΗΕ».

Νωρίτερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε κατηγορήσει από το βήμα του ΟΗΕ τον οργανισμό για αντισημιτισμό.

«Καταδικάζω τη διεύρυνση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή με τη μία κλιμάκωση μετά την άλλη. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε κατάπαυση του πυρός», ήταν η δήλωση του Γκουτέρες που εξόργισε τους Ισραηλινούς.

Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Η Ο.Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ diavima.gr

  • TAYTOTHTA
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΙΑΒΗΜΑ»
  • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: diavima.gr
  • Α.Φ.Μ. 099264381 Δ.Ο.Υ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
  • Μέτοχοι: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ
  • Διεύθυνση: ΠΑΡΟΔΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ι. ΠΕΡΓΑΝΤΑ 7 ΛΙΒΑΔΕΙΑ Τ.Κ. 32131 Τηλέφωνα: 2261027123, 2261023715
  • e-mail: diavima@otenet.gr & diavima1@gmail.com
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ
  • Διευθυντής Σύνταξης: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΡΔΩΣΑΣ
  • Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ diavima ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ diavima ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ diavima Κοινωνία, πολιτική, πολιτισμός, αθλητισμός