“Να δοθούν εξηγήσεις για το σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης του ΚΕΠΒ Θήβας”

 

Με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου, μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και απευθύνεται στους Υπουργούς Άμυνας και Εσωτερικών αναδεικνύεται το πολύ σοβαρό ζήτημα της βλάβης στην υδροδότηση των εγκαταστάσεων του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας που επηρέασε αρνητικά τη λειτουργία του, αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης και την υγεία των νεοσυλλέκτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα, περίπου 1350 στρατιώτες δεν είχαν για μέρες επαρκές πόσιμο νερό, πόσο μάλλον για την προσωπική τους υγιεινή και την καθαριότητα του στρατοπέδου. Η Διοίκηση της μονάδας τους χορήγησε άδεια εξόδου, χωρίς όμως να μεριμνήσει για τα πρόσθετα έξοδά τους.

Με την ερώτηση των βουλευτών καλούνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί να δώσουν εξηγήσεις για τους τεχνικούς λόγους  της σημαντικής βλάβης, για το εάν καθυστέρησε να επιδιορθωθεί και εάν υπήρχαν εναλλακτικά μέσα υδροδότησης.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου και καταγγελίες πολιτών, τις προηγούμενες μέρες σημειώθηκε πολύ σημαντική βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης στο ΚΕΠΒ Θήβας, το οποίο επηρέασε αρνητικά τη λειτουργία του, αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης και την υγεία των νεοσυλλέκτων.

Ειδικότερα, καταγγέλλεται ότι περίπου 1350 στρατιώτες, για μέρες δεν είχαν αρκετό πόσιμο νερό, πόσο μάλλον επαρκές για την καθημερινή υγιεινή και την καθαριότητα, τόσο την προσωπική
τους όσο και του Στρατοπέδου. Καταγγέλλεται, επίσης, ότι η Διοίκηση του Στρατοπέδου, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να χορηγήσει επαρκές νερό και καθαρή τροφή στους στρατιώτες, αναγκάστηκε να τους δώσει άδεια εξόδου, ώστε να μεριμνήσουν οι ίδιοι να βρουν νερό για την υγιεινή διαβίωσή τους, μη λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσθετα έξοδά τους.

Στην ερώτηση των βουλευτών γίνεται αναφορά και σε ολιγωρία της ΔΕΥΑΘ Θήβας ως προς την άμεση αποκατάσταση της βλάβης στο δημοτικό δίκτυο ύδρευσης που περιλαμβάνει και το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού, αλλά υπάγεται στη δική της ευθύνη.

‘Επειδή, είναι απαράδεκτο εν έτει 2024 να σημειώνονται φαινόμενα παρόμοιων βλαβών στις βασικές υποδομές σε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα Κέντρα Εκπαίδευσης του Ελληνικού Στρατού, ενώ ξοδεύονται
τεράστια ποσά για τις αμυντικές δαπάνες”.

“Επειδή, πρώτη και κύρια ευθύνη της Πολιτείας απέναντι στους στρατευμένους νέους που υπηρετούν τη θητεία τους είναι να εγγυάται και να εξασφαλίζει την υγεία τους και τις πρέπουσες συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες”.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Πώς εξηγείται το μέγεθος της βλάβης που σημειώθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα Κέντρα Εκπαίδευσης του Ελληνικού Στρατού, στο ΚΕΠΒ Θήβας και ποιο ήταν ακριβώς το τεχνικό πρόβλημα;
2. Υπήρχαν διαθέσιμα εναλλακτικά μέσα υδροδότησης του Στρατοπέδου;
3. Πότε αποκαταστάθηκε η βλάβη;
4. Λήφθηκε μέριμνα για την κάλυψη των εξόδων των στρατιωτών κατά την έξοδό τους από το Στρατόπεδο;
5. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει άμεσα η Κυβέρνηση για την αποτροπή ανάλογων βλαβών και των συνεπειών τους στο ΚΕΠΒ Θήβας αλλά και σε όλα τα μεγάλα στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων;

Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Η Ο.Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ diavima.gr

  • TAYTOTHTA
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΙΑΒΗΜΑ»
  • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: diavima.gr
  • Α.Φ.Μ. 099264381 Δ.Ο.Υ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
  • Μέτοχοι: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ
  • Διεύθυνση: ΠΑΡΟΔΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ι. ΠΕΡΓΑΝΤΑ 7 ΛΙΒΑΔΕΙΑ Τ.Κ. 32131 Τηλέφωνα: 2261027123, 2261023715
  • e-mail: diavima@otenet.gr & diavima1@gmail.com
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ
  • Διευθυντής Σύνταξης: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΡΔΩΣΑΣ
  • Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.