Σε ορκωμοσία στη Θήβα ο Ν. Δένδιας-ποιες αλλαγές ανακοίνωσε για τη στρατιωτική θητεία

 Το «παρών» στην ορκωμοσία της 2024 Ε’ ΕΣΣΟ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα έδωσε το πρωί της Παρασκευής (4/10) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Μετά το πέρας της ορκωμοσίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προχώρησε σε δηλώσεις, κατά τις οποίες αναφέρθηκε και στις αλλαγές που έρχονται στη στρατιωτική θητεία.

«Η θητεία δεν είναι υποχρέωση, είναι τιμή. Η θητεία αποτελεί ιστορική και αξιακή επιλογή του Ελληνισμού. Ο στρατός μας δεν είναι επαγγελματικός, έχει όμως λαμπρό επαγγελματικό κορμό. Η θητεία πρέπει να εξελιχθεί ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες της Πατρίδας και να είναι χρήσιμη για τους νέους ανθρώπους.

Έτσι, στους επόμενους 24 μήνες η στρατιωτική θητεία αλλάζει. Με ολοκληρωμένη διαδικασία απόκτησης επιχειρησιακών γνώσεων και ανάπτυξη ειδικών δεξιοτήτων. Με εντατική επιχειρησιακή εκπαίδευση και γνώση στους οπλίτες για τις σύγχρονες προκλήσεις. Σε επαφή με εργοδοτικές οργανώσεις έτσι ώστε οι δεξιότητες που αποκτούν οι νέοι στον Στράτο να είναι αντίστοιχες».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Δένδια, έρχονται οι εξής αλλαγές στη στρατιωτική θητεία:

«Αλλάζει η στολή και ο εξοπλισμός του μαχητή, με σύγχρονο κράνος, προστατευτικά γυαλιά, επιγονατίδες, επιαγκωνίδες, εξαρτύσεις, διαφορετικό υδροδοχείο, μια σειρά από αλλαγές που θα οδηγήσουν στον σύγχρονο μαχητή και τελικά στον σύγχρονο στρατό.

Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούν περίπου 36 μήνες για να αλλάξουμε και την Εφεδρεία και να μπορέσουμε να αρχίσουμε την υλοποίηση του πρωτοποριακού προγράμματος Εθελοντικής Στράτευσης Γυναικών, ώστε τα άξια επαγγελματικά μας στελέχη να συμπληρώνονται και από άρτια εκπαιδευμένους οπλίτες.

Όλα αυτά θα τα παρουσιάσω στο προσεχές μέλλον. Η θητεία αποτελεί προϋπόθεση για να υπερασπιστούμε τη χώρα αν απαιτηθεί, μία απαραίτητη συνθήκη εθνικής ανεξάρτητης ύπαρξης».

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη ορκωμοσία που δίνει το «παρών» ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος φρόντισε να τηρήσει την παράδοση που θέλει τον εκάστοτε υπουργό Εθνικής Άμυνας να δίνει επιπλέον άδεια στους φαντάρους.

Έτσι, έκανε χρήση του δικαιώματός του, δίνοντας πέντε ήμερες επιπλέον άδεια σε κάθε νεοσύλλεκτο, με τους οπλίτες να τον χειροκροτούν.


Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Η Ο.Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ diavima.gr

  • TAYTOTHTA
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΙΑΒΗΜΑ»
  • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: diavima.gr
  • Α.Φ.Μ. 099264381 Δ.Ο.Υ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
  • Μέτοχοι: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ
  • Διεύθυνση: ΠΑΡΟΔΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ι. ΠΕΡΓΑΝΤΑ 7 ΛΙΒΑΔΕΙΑ Τ.Κ. 32131 Τηλέφωνα: 2261027123, 2261023715
  • e-mail: diavima@otenet.gr & diavima1@gmail.com
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ
  • Διευθυντής Σύνταξης: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΡΔΩΣΑΣ
  • Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.