ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.  Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς συντάσσεται με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Λιβαδειάς αλλά και όλων των συναδέλφων ΔΕΥΑ σε πανελλαδικό επίπεδο και καλεί σε ξεσηκωμό όλους τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, όλους του συμπολίτες μας ενάντια στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

  Την ίδια ώρα που η ακρίβεια καταβροχθίζει το  εισόδημα μας, που οι μισθοί δεν φτάνουν ούτε μέχρι τις 15 του μήνα, που τρέμουμε να ανοίξουμε τους λογαριασμούς ρεύματος, που περιορίζουμε ακόμη και απαραίτητα είδη διατροφής έρχεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να βάλει το τελευταίο κομμάτι του παζλ στο ξεπούλημα του νερού με το επικείμενο νομοσχέδιο.

 Είχε προηγηθεί το 1999 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που διαχώρισε τις υποδομές με την διανομή που πέρασε στις Ανώνυμες Εταιρείες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, οι οποίες εισήχθησαν στο Χρηματιστήριο. Ακολούθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  η οποία το 2016 μετέφερε την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο.

  Όλοι καταλαβαίνουν πως το δίκτυο του νερού στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων αυτόματα θα σημαίνει και διακοπή του νερού σε φτωχά νοικοκυριά με χρέη, όπως κάνουν σήμερα η ΕΥΔΑΠ ΑΕ και η ΕΥΑΘ ΑΕ.

  Για να το έχουμε καθαρό   θα χρυσοπληρώνουμε το  νερό ενώ ταυτόχρονα   η ποιότητα του νερού και οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον θα βρίσκονται σταθερά στη ζυγαριά «κόστους - οφέλους». Στην ίδια ζυγαριά που μπήκαν τα Τέμπη, το Μάτι, οι χιλιάδες καμένοι και πλημμυρισμένοι .

  Για να μην πούμε το νερό νεράκι, πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, χρειάζεται συνεχής αγώνας, ενωτικός, όλων - εργατών, υπαλλήλων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, επιστημόνων, νέων, συνταξιούχων  - στους δρόμους όλης της Ελλάδας.

  Το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό και πρέπει να βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να εμποδίσουμε τους σχεδιασμούς για συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ και να διεκδικήσουμε:

·      Να μη συγχωνευθούν οι ΔΕΥΑ.

·      Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

·       Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής των Οδηγιών της ΕΕ για το νερό.

·       Συνταγματική κατοχύρωση ότι το νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται.

·      Κατάργηση του ΦΠΑ στην τιμή του νερού.

·       Φτηνό, ελεγμένο, ποιοτικό νερό.

·      Άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής και προστασίας του περιβάλλοντος, με χρηματοδότηση από το κράτος.

Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Η Ο.Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ diavima.gr

  • TAYTOTHTA
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΙΑΒΗΜΑ»
  • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: diavima.gr
  • Α.Φ.Μ. 099264381 Δ.Ο.Υ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
  • Μέτοχοι: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ
  • Διεύθυνση: ΠΑΡΟΔΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ι. ΠΕΡΓΑΝΤΑ 7 ΛΙΒΑΔΕΙΑ Τ.Κ. 32131 Τηλέφωνα: 2261027123, 2261023715
  • e-mail: diavima@otenet.gr & diavima1@gmail.com
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ
  • Διευθυντής Σύνταξης: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΡΔΩΣΑΣ
  • Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.