Δυναμική απεργιακή κινητοποίηση στα ΤΕΠ

Δυναμική ήταν η χτεσινή μας απεργιακή κινητοποίηση η οποία πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Νοσοκομείου διεκδικώντας την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου και να μην γίνει καμία απόλυση υγειονομικού. Αγκαλιάστηκε από τα σωματεία και τους φορείς της πόλης μας, επιβεβαιώνοντας γι` άλλη μια φορά ότι το ζήτημα της υγείας αφορά όλο το λαό κι όχι μόνο εμάς που εργαζόμαστε στα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, στην κινητοποίηση συμμετείχαν: το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το σωματείο της ΔΕΥΑΛ, τα συνεργαζόμενα συνταξιουχικά σωματεία της Λιβαδειάς ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-Δημοσίου κι Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, συνταξιούχοι Αλιάρτου, καθώς και η ομάδα γυναικών Λιβαδειάς (μέλος της ΟΓΕ). Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν λύσεις στα ζητήματα των ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και κατήγγειλαν την συνεχιζόμενη εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας (με την ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες του τομέα της φύλαξης, σίτισης και γνωμάτευσης αξονικών). Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην συνάντηση αντιπροσωπείας του Συλλόγου μας με τον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα (16/10/2024), παρουσία μάλιστα απολυμένου συναδέλφου μας. Για μια ακόμα φορά, κυνικά και ξεδιάντροπα, έγινε φανερή η επιλογή να προχωρήσουν οι αναθέσεις σε εργολάβους των υπηρεσιών φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας ανεξάρτητα από το ότι κοστίζουν περισσότερο στο Νοσοκομείο, γεγονός που καθ` ομολογία του κ. Διοικητή γνωρίζουν, αλλά «αυτή είναι η βούληση της κυβέρνησης» όπως είπε. Η «επιλογή» που δίνουν στους εργαζόμενους, που έβαλαν πλάτη καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, είναι η εργασία τους στον εργολάβο με χαμηλότερο μισθό και αβέβαιο χρόνο εργασίας ή το ταμείο ανεργίας!!!! Ενώ για την μεγάλη υποστελέχωση, με πάνω από 200 κενές οργανικές θέσεις η απάντησή του ήταν η πρόσληψη μόλις 2 μόνιμων γιατρών (!!!) και 2 θέσεις με επικουρικό προσωπικό όταν και αν δοθεί η έγκριση από το Υπουργείο….. Σταγόνα στον ωκεανό δηλαδή. Οι απαντήσεις αυτές μας θυμώνουν αλλά και μας πεισμώνουν. Ακόμα πιο δυναμικά θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με όλο το λαό για σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις στους μισθούς και μονιμοποίηση του προσωπικού που σήμερα εργάζεται με «ελαστικές» σχέσεις απασχόλησης, το οποίο αποτελεί πάνω από το 40% του συνόλου των εργαζομένων. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 20 Νοεμβρίου, όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Δυναμική ήταν η χτεσινή μας απεργιακή κινητοποίηση η οποία πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Νοσοκομείου διεκδικώντας την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου και να μην γίνει καμία απόλυση υγειονομικού. Αγκαλιάστηκε από τα σωματεία και τους φορείς της πόλης μας, επιβεβαιώνοντας γι` άλλη μια φορά ότι το ζήτημα της υγείας αφορά όλο το λαό κι όχι μόνο εμάς που εργαζόμαστε στα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, στην κινητοποίηση συμμετείχαν: το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το σωματείο της ΔΕΥΑΛ, τα συνεργαζόμενα συνταξιουχικά σωματεία της Λιβαδειάς ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-Δημοσίου κι Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, συνταξιούχοι Αλιάρτου, καθώς και η ομάδα γυναικών Λιβαδειάς (μέλος της ΟΓΕ). 

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν λύσεις στα ζητήματα των ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και κατήγγειλαν την συνεχιζόμενη εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας (με την ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες του τομέα της φύλαξης, σίτισης και γνωμάτευσης αξονικών).

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην συνάντηση αντιπροσωπείας του Συλλόγου μας με τον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα (16/10/2024), παρουσία μάλιστα απολυμένου συναδέλφου μας. Για μια ακόμα φορά, κυνικά και ξεδιάντροπα, έγινε φανερή η επιλογή να προχωρήσουν οι αναθέσεις σε εργολάβους των υπηρεσιών φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας ανεξάρτητα από το ότι κοστίζουν περισσότερο στο Νοσοκομείο, γεγονός που καθ` ομολογία του κ. Διοικητή γνωρίζουν, αλλά «αυτή είναι η βούληση της κυβέρνησης» όπως είπε. Η «επιλογή» που δίνουν στους εργαζόμενους, που έβαλαν πλάτη καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, είναι η εργασία τους στον εργολάβο με χαμηλότερο μισθό και αβέβαιο χρόνο εργασίας ή το ταμείο ανεργίας!!!! Ενώ για την μεγάλη υποστελέχωση, με πάνω από 200 κενές οργανικές θέσεις η απάντησή του ήταν η πρόσληψη μόλις 2 μόνιμων γιατρών (!!!) και 2 θέσεις με επικουρικό προσωπικό όταν και αν δοθεί η έγκριση από το Υπουργείο….. Σταγόνα στον ωκεανό δηλαδή.

 Οι απαντήσεις αυτές μας θυμώνουν αλλά και μας πεισμώνουν.

Ακόμα πιο δυναμικά θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με όλο το λαό για σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις στους μισθούς και μονιμοποίηση του προσωπικού που σήμερα εργάζεται με «ελαστικές» σχέσεις απασχόλησης, το οποίο αποτελεί πάνω από το 40% του συνόλου των εργαζομένων.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 20 Νοεμβρίου, όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

 


Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Η Ο.Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ diavima.gr

  • TAYTOTHTA
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΙΑΒΗΜΑ»
  • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: diavima.gr
  • Α.Φ.Μ. 099264381 Δ.Ο.Υ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
  • Μέτοχοι: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ
  • Διεύθυνση: ΠΑΡΟΔΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ι. ΠΕΡΓΑΝΤΑ 7 ΛΙΒΑΔΕΙΑ Τ.Κ. 32131 Τηλέφωνα: 2261027123, 2261023715
  • e-mail: diavima@otenet.gr & diavima1@gmail.com
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ
  • Διευθυντής Σύνταξης: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΡΔΩΣΑΣ
  • Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΤΖΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ diavima ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ diavima ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ diavima Κοινωνία, πολιτική, πολιτισμός, αθλητισμός