Αρχική Blog Ανησυχία στο Δήμο Λεβαδέων για τη μονάδα καύσης απορριμμάτων στον Άγιο Νικόλαο...

Ανησυχία στο Δήμο Λεβαδέων για τη μονάδα καύσης απορριμμάτων στον Άγιο Νικόλαο Διστόμου

1

 Ενάμιση περίπου μήνα έχουν στη διάθεση τους οι τοπικοί φορείς της Βοιωτίας προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στην εγκατάσταση μονάδας καύσης απορριμμάτων στην περιοχή, καθώς η διαδικασία της σχετικής διαβούλευσης έχει παραταθεί έως τις 17 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στη χωροθέτηση 6 μονάδων καύσης σε περιοχές που ήδη διαθέτουν υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων ή βρίσκονται κοντά σε μεγάλες αστικές συγκεντρώσεις.

Μια από αυτές προβλέπεται στη Βοιωτία, με δυναμικότητα 186.000 τόνων, που θα εξυπηρετεί τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και τη Δυτική Αττική.

Η συγκεκριμένη μονάδα σχεδιάζεται στις εγκαταστάσεις της METLEN, στον Άγιο Νικόλαο Διστόμου.Το θέμα όμως αφορά και μέρος του Δήμου Λεβαδέων, προς την περιοχή του Κυριακίου, όπως ανέφερε, ερωτηθείς, στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Δ. Καραμάνης, την περασμένη βδομάδα, εκφράζοντας και την ανησυχία των κατοίκων.

Την άποψη ότι η μονάδα έχει ήδη αδειοδοτηθεί εξέφρασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ, Γ. Ταγκαλέγκας προτείνοντας στο δήμαρχο να ζητήσει τη δημιουργία παρατηρητηρίου περιβάλλοντος.

Για περαιτέρω περιβαλλοντική επιβάρυνση της Βοιωτίας και του Κορινθιακού Κόλπου μίλησε ο δ.σ της Λαϊκής Συσπείρωσης, Π. Αρκουμάνης ζητώντας να γίνει ενημέρωση των πολιτών.

Βέβαιη θεωρείται και η άρνηση του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας στην εγκατάσταση της μονάδας καύσης.

Με δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Γ. Ντασιώτης προανήγγειλε σύσκεψη με όλους τους δημάρχους της Π.Ε, παρουσία και του περιφερειάρχη Φ. Σπανού.