Αρχική Blog Ημέρα μνήμης και τιμής για τη Σφαγή του Διστόμου

Ημέρα μνήμης και τιμής για τη Σφαγή του Διστόμου

1

 Με ένα προσκλητήριο μνήμης κορυφώθηκαν χθες στο Δίστομο οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 81 χρόνια από το Ολοκαύτωμα που προκάλεσαν, τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στις 11 Ιουνίου του 1944.

Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γεώργιου και στη συνέχεια η καθιερωμένη πομπή προς το Μαυσωλείο, με την επιμνημόσυνη δέηση και των προσκλητήριο των νεκρών Διστομιτών.

Στην κεφαλή της πορείας το αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις που παραμένει διαχρονικό και ανικανοποίητο.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθάς, φορώντας μαντήλι της Παλαιστίνης, μαζί με εκπροσώπους του Δικτύου μαρτυρικών πόλεων της χώρας, προέταξαν το αίτημα για “Δικαιοσύνη”.

Στο συγκινησιακό κλίμα της ημέρας κυριάρχησαν τα αντιπολεμικά μηνύματα και ο σεβασμός στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, που αρνείται η Γερμανία για τις ναζιστικές θηριωδίες της αλλά και στις σύγχρονες βαρβαρότητες, όπως αυτές που συμβαίνουν στην Παλαιστίνη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις χθεσινές εκδηλώσεις παραβρέθηκε και ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στη χώρα μας.

DIAVIMA.GR ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΒΟΙΩΤΙΑ, ΛΙΒΑΔΕΙΑ, ΘΗΒΑ
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.