Αρχική Blog Λιτή τελετή για την 9η Μαΐου που τιμάται η αντίσταση κατά του...

Λιτή τελετή για την 9η Μαΐου που τιμάται η αντίσταση κατά του φασισμού

1

 Με δοξολογία στη Μητρόπολη Λιβαδειάς, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των Πεσόντων και μικρή εκπροσώπηση των τοπικών φορέων, τιμήθηκε, το πρωί της Παρασκευής, η 9η Μαΐου, που έχει καθιερωθεί ως ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού.

Ο εορτασμός αποτελεί έμπρακτη απόδοση της “οφειλόμενης από το Έθνος τιμής, προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του ελληνικού λαού, εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής”.
Το Δήμο Λεβαδέων εκπροσώπησε η Αναπληρώτρια Δημάρχου, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Πρόνοιας Κατερίνα Παπαβασιλείου.
Παραβρέθηκαν επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Γιώργος Ντασιώτης, οι βουλευτές Λευτέρης Κτιστάκης και Γιώργος Μουλκιώτης καθώς και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λιβαδειάς Γεωργία Τσώκου.
DIAVIMA.GR ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΒΟΙΩΤΙΑ, ΛΙΒΑΔΕΙΑ, ΘΗΒΑ
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.